Open Monumentendag: veel te zien in Franeker en regio

Bereken uw voordeligste premie: http://tinyurl.com/plzhtoz

FRANEKER – Vrijdag 13 september opent Lia Kolk de Open Monumentendagen in het stadhuis aan het Raadhuisplein 1 in Franeker. Open Monumentendag Franekeradeel bestaat in 2013 tien jaar en heeft een gevarieerd programma samengesteld met hoogtepunten uit de afgelopen jaren.

Het thema van de Open Monumentendag 2013 is ‘Macht & Pracht’. Open Monumentendag Franekeradeel organiseert inhakend op dit thema een lezing over adellijke families in Friesland. Royaltykenner Bearn Bilker verzorgt deze lezing op vrijdag 13 september om 20.00 uur in het oude Stadhuis in Franeker. De entree is gratis.

Op zaterdag 14 september staan diverse activiteiten rondom monumenten op het programma. Zo kunt u het stadhuis in Franeker bezichtigen, knalt De Schutterij uit Sloten met een oud kanon op het Sjûkelân, kunt u fietstochten maken en treedt de Bolswarder Skoatsploech op op het Raadhuisplein.

Surf naar de website van de gemeente Franekeradeel voor een volledig overzicht van alle activiteiten tijdens de Open Monumentendag 2013.

Volg Franeker & Regio Nieuws ook op Facebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s